Animatoren

Animatorenwerking - It's not a job, it's an adventure

Heb jij een hart voor kinderen en wil jij ze een ongelofelijke vakantie boordevol avontuur bezorgen? Dan heten wij je met veel plezier welkom bij The Outsider Club!

Wij zijn een groep jongeren met een passie voor kinderen en avontuur.  Je kan ons terugvinden op diverse locaties zoals Oudenaarde, Harelbeke, Nieuwpoort, Mortsel, Brussel, Lummen & Aalst.. met een heel resem aan avontuurlijke themakampen. Kom zeker eens langs indien je meer informatie wil, stuur een berichtje of neem een kijkje op onze site! www.theoutsiderclub.be/jobs/

Heb je nog geen attest : “Animator in het jeugdwerk”, niet getreurd! Tijdens de 1ste week van de paasvakantie ben je welkom op deze opleiding.  Deze animatorcursus heeft op verschillende vlakken een meer ‘outdoor’ tintje, maar is een erkende animatoropleiding van de Vlaamse Overheid.

Als je deze opleiding volgt en de bijhorende stage goed voltooit, krijg je een attest als Animator in het Jeugdwerk. Dit attest is erkend door de Vlaamse Overheid, veel organisaties verwachten dat hun animatoren zo een attest hebben. Waarom is zo een attest belangrijk? Kwalitatief sterk kampen aanbieden gaat en staat met de begeleiding van het kamp. En dit is net waar jullie voor instaan. The Outsider Club organiseert zelf de opleiding ‘Animator in het jeugdwerk’ aan de Donkvijvers in Oudenaarde, zo kunnen we onze animatoren opleiden naar de waarden en normen van The Outsider Club. Hoe sta je voor een groep kinderen? Hoe maak je zelf een super tof spel? Hoe ga je om met pestgedrag? Hoe kan je verantwoord op een touwenparcours spelen met kinderen? Antwoorden op deze vragen en veel meer vind je in deze opleiding. Help jij ons mee de kinderen een ongelofelijke zomer te bezorgen? Hopelijk tot snel! 

 • “The Outsider Club” – is a big family of enthusiastic "adventure lovers". My colleagues are in love with what they do. It is inspiring! If you are working in a field of adventures – things will never be boring!
  Anna Rudenko
  EVS volunteer from Ukraine
 • Kampen geven bij The Outsider Club is een prachtige ervaring. Ons team bestaat stuk voor stuk uit zalige mede-animatoren. Voor mij is The Outsider Club familie en samen als een grote familie hebben we maar 1 doel voor ogen en dat is de kinderen een plezant en avontuurrijke ervaring bezorgen.
  Bauke Hoerée
 • De groene omgevingen waar The Outsider Club te vinden is, zijn paradijzen voor iedereen die graag op een avontuurlijke en sportieve manier zijn vrije tijd doorbrengt en vrienden wil maken voor het leven. Voor ons is de kwaliteit van de begeleiding van de deelnemers en de animatoren even belangrijk dan het aantal deelnemers dat we op de kampen hebben.”
  Hendrik Vandermarliere
 • De ondernemerszin wordt uitgedaagd in de internationale werking. Ik was aangenaam verrast toen ik vernam dat The Outsider Club internationale uitwisselingen faciliteert voor hun animatoren. Hiervoor zijn het de jongeren zelf die instaat voor de organisatie. Ze leggen contacten, spreken ergens af in Europa, ze zorgen voor transport, organiseren activiteiten, ... Voor jonge mensen die op het punt staan om in het beroepsleven te stappen, zijn dat ervaringen van goudwaarde.”
  Bart Wallays
  Ouder van een animator
 • De animatorenwerking bij The Outsider Club is voor mij vooral een manier om mijzelf te ontwikkelen. Toen ik hier vier jaar geleden als animator begon, was dat een beetje met een bang hart. Vandaag ben ik veel zekerder geworden. Ik word gestimuleerd om creatief te zijn en ideeën uit te werken, zonder dat k bang hoef te zijn om te mislukken. Dat is gewoonweg super.”
  Stien De Meyer
 • The Outsider club heeft mij kansen gegeven om mijzelf te leren kennen. Het is dankzij de professionele ondersteuning dat ik vandaag dingen gedaan heb, die ik anders nooit zou doen.
  Jore Van Eetvelde