Maatregelen i.v.m. COVID-19 (Coronavirus)

Beste ouder(s),

U las of hoorde het misschien al, maar vanaf 1 juli 2020 mogen de jeugdkampen doorgaan.

Wat zijn we blij!

 

Om de kampen deze zomer zo veilig, leuk en overzichtelijk mogelijk te houden, dienen we met verschillende maatregelen rekening te houden.

 

1. Handhygiëne

Ten eerste zal er op kamp meer aandacht besteed worden aan hygiëne. Dit is een taak voor de animatoren, kinderen en ouders! Wij zullen als organisatie voldoende middelen inzetten zodat iedereen voldoende zijn handen kan wassen. De animatoren helpen de kinderen herinneren aan het handen wassen, maar het is niet de bedoeling dat zij dit voor de kinderen gaan doen. Er zullen info fiches opgehangen worden hoe handen het beste gewassen worden. Ook van de ouders verwachten we een goede handhygiëne. De handen zullen gewassen worden voor elke maaltijd, na elke activiteit en bij het aankomen en verlaten van ons kamp.

 

2. Bubbels

Als tweede maatregel moeten we deze zomer werken met bubbels. Dit wil zeggen dat kinderen die tot 1 bepaalde bubbel horen op kamp, niet in interactie mogen met kinderen uit een andere bubbel. Ook onze animatoren horen steeds tot 1 bubbel en houden zich aan deze bubbel. Deze groepen bestaan steeds uit maximum 50 personen (animatoren inbegrepen). Hoe we deze bubbels visueel duidelijk zullen maken, zal later worden medegedeeld.

 

3. Opvang

Ook de opvang voor en na de activiteiten zal in dezelfde bubbels gebeuren.

 

4. Hygiëne van materiaal

Materiaal binnen 1 bubbel mag door de deelnemers van deze bubbel doorgegeven worden. Indien we materiaal tussen verschillende bubbels willen doorgeven, zal deze ontsmet worden of 3 dagen niet gebruikt worden.

 

5. Rust

Voldoende rust hebben tijdens de kampen wordt sterk aanbevolen door de virologen. Daarom vragen wij dat de kinderen thuis op een aanvaardbaar uur gaan slapen. Op het kamp zelf, nemen we voldoende tijd om ’s middags onze lunch op te eten en tot rust te komen. Bij de internaatskampen voorzien we tijdens de dagen door ook voldoende rust momenten.

 

6. Gebruik van mondmasker en andere beschermende kledij

Mondmaskers zijn binnen de bubbels niet nodig. Maar mogen we toch vragen om uw kind steeds 1 mondmasker mee te geven op kamp? Dit vragen we omdat, indien we met andere mensen buiten de bubbel in contact komen, toch een mondmaskers dienen aan te doen.

Zo kan het zijn dat er gezinnen op het hoogteparcours zitten, terwijl ons kamp ook net op dat moment diezelfde activiteit heet. Ook mochten we naar het ziekenhuis moeten met uw zoon/dochter, zal een mondmasker verplicht zijn. Bij het verzorgen van een kleine (schaaf)wonde) zullen kind en animator beiden een mondmasker aan doen en zal de animator gebruik maken van steriele handschoenen.

Onze hoofdanimatoren en de kampverantwoordelijke vormen samen ook 1 bubbel. Zij zullen steeds 1,5 m afstand houden met iedereen, aangezien zij tussen bubbels wisselen. Indien dit niet mogelijk blijkt, maken zij gebruik van een mondmasker.

 

7. Bescherming tegen de zon

Tijdens de zomermaanden kan het heel mooi weer zijn. Zoals steeds zullen wij zonnecrème voorzien, maar wij mogen de kinderen zelf niet insmeren. De zonnecrème zal met een spray aangebracht worden. De kinderen wrijven de zonnecrème dan zelf open. Mogen wij uitdrukkelijk vragen om uw kind ’s ochtends zeker al ingesmeerd naar kamp te sturen? Ook het dragen van een hoofddeksel raden wij ten zeerste aan.

 

 

 

Hopelijk hebben wij met het uitleggen van enkele regels u kunnen geruststellen. Het volledige team van animatoren, hoofdanimatoren en de kampverantwoordelijke kijken er heel hard naar uit om jullie allemaal op kamp te mogen begroeten.

Voor nog meer info omtrent coronamaatregelen kan u ook terecht op https://ambrassade.be/nl/jeugdwerkzomer