Maatregelen i.v.m. COVID-19 (Coronavirus)

Beste ouder(s),

Hier houden we u graag op de hoogte van de huidige coronamaatregelen in het jeugdwerk.

Update voor 2022

Deze paasvakantie mogen de kampen opnieuw door gaan, HOERA!
De kampen mogen sinds 28 januari 2022 opnieuw doorgaan. Dit zowel binnen als buiten
 

Een overzichtje

Om de kampen zo veilig, leuk en overzichtelijk mogelijk te houden, dienen we met verschillende maatregelen rekening te houden.

1. Handhygiëne

Ten eerste zal er op kamp meer aandacht besteed worden aan hygiëne. Dit is een taak voor de animatoren, kinderen en ouders! Wij zullen als organisatie voldoende middelen inzetten zodat iedereen voldoende zijn handen kan wassen. De animatoren helpen de kinderen herinneren aan het handen wassen, maar het is niet de bedoeling dat zij dit voor de kinderen gaan doen. Er zullen info fiches opgehangen worden hoe handen het beste gewassen worden. Ook van de ouders verwachten we een goede handhygiëne. De handen zullen gewassen of ontsmet worden voor elke maaltijd, na elke activiteit en bij het aankomen en verlaten van ons kamp.

2. Bubbels

Voor de paasvakantie dienen we niet met bubbels te werken.

3. Opvang

Iedereen mag samen spelen tijdens de opvang.

4. Hygiëne van materiaal

Na het kamp blijven we het materiaal kuisen.

5. Rust

Voldoende rust hebben tijdens de kampen wordt sterk aanbevolen door de virologen. Daarom vragen wij dat de kinderen thuis op een aanvaardbaar uur gaan slapen. Op het kamp zelf, nemen we voldoende tijd om ’s middags onze lunch op te eten en tot rust te komen. Bij de internaatskampen voorzien we tijdens de dagen door ook voldoende rust momenten.

6. Gebruik van mondmasker en andere beschermende kledij

Mondmasker zijn niet nodig tijdens onze kampen. Wel vragen we om steeds een mondmasker bij te hebben voor een noodgeval/openbaar vervoer.

7. Mag mijn kind mee op kamp?

Jouw kind mag mee mee op kamp als hij/zij tot drie dagen voor de start van het kamp geen symptomen van  covid-19 vertoont. Is jouw/zoon dochter een risicopatiënt? Ga dan zeker eens langs bij jouw huisarts en vraag daar of jouw (b)engel mee mag op kamp. Symptomen van het Coronavirus kan je terug vinden via deze link. https://www.info-coronavirus.be/nl/wat-is-het-coronavirus/

Wij vertrouwen op de verantwoordelijkheid van de ouders om in te schatten of jouw zoon/dochter mee mag op kamp. Indien uw zoon/dochter tijdens het kamp symptomen vertoont van het coronavirus dient u in staat te zijn om uw kind 24u op 24 u te komen ophalen.

Hopelijk hebben wij met het uitleggen van enkele regels u kunnen geruststellen. Het volledige team van animatoren, hoofdanimatoren en de kampverantwoordelijke kijken er heel hard naar uit om jullie allemaal op kamp te mogen begroeten.

Voor nog meer info omtrent coronamaatregelen kan u ook terecht op https://bataljong.be/corona

Birgit De Boevere is de coronacoördinator. Bij vragen kan je steeds bij haar terecht via mail info@theoutsiderclub.be of 055 30 31 81