Headerkampenpagina

Animator in het jeugdwerk

Deze animatorcursus heeft op verschillende vlakken een meer ‘outdoor’ tintje, maar is een erkende animatoropleiding van de Vlaamse Overheid.
Als je deze opleiding volgt en de bijhorende stage goed voltooid, krijg je een attest als Animator in het Jeugdwerk. Dit attest is erkend door de Vlaamse Overheid, veel organisaties verwachten dat hun animatoren zo een attest hebben.

Waarom is zo een attest belangrijk? Een kwalitatief sterk kampen aanbieden gaat en staat met de begeleiding van het kamp. En dit is net waar jullie voor instaan.

The Outsider Club organiseert zelf de opleiding ‘animator in het jeugdwerk’ aan de donkvijver in Oudenaarde, zo kunnen we onze animatoren opleiden naar de waarden en normen van The Outsider Club.

Hoe sta je voor een groep kinderen? Hoe maak je zelf een super tof spel? Hoe ga je om met pestgedrag? Hoe kan je verantwoord op een touwenparcours spelen met kinderen? Antwoorden op deze vragen en veel meer vind je in deze opleiding.

Na jouw opleiding dien je nog 50 uren stage te lopen in een organisatie naar keuze. Als je ook voor de stage geslaagd bent, dan heb jij jouw attest "animator in het jeugdwerk" op zak. 

Deze opleiding gaat door met overnachtingen. We slapen in het gezellige moerashuis.

Schrijf me in voor deze avontuurlijke opleiding

Enkele foto's van onze opleiding vorig jaar